torsdag 22 januari 2009

Cultivando wheat quemando buena ganjah

Alla droger i Costa Rica ar illegala. Bara de vanligaste; koffein, nikotin och alkohol ar lagliga. Men som i de flesta lander ar aven illegala droger vanliga. Costa Rica har ett okej klimat for cannabisodling och med tanke pa landets placering som jag namt forut (mellan Colombia och USA) strommar det aven igenom mycket vitt guld. Kokaintransporter stoppas lite då och då, harom vecka stoppade man till exempel en bat lastad med 5 ton kola pa hav tillhort Costa Rica. Även cannabisplantage upptäcks och bränns med jämna mellanrum.

Cannabis ar en drog som ar allmant accepterat i Costa Rica. Pa gatan saljs "cajeta", som det kallas, till hoger och vanster. Detta ar direktimporterat fran Colombia, fullt med fron och lag THC-halt. Ett annat som saljs ar "sinsemilla" som ar dyrare men det garanterar aven mycket hogre kvalitet. Det ar grona blommor helt utan tillsatser.

Pa den karibiska sidan av Costa Rica anses Cannabis lika legalt som pa Jamaica. Kokain daremot ar inte lika accepterat. Det ar kant att manga hemlosa pa San Josés gator ar hemlosa just for att de en gang fallit for kolan.