måndag 16 mars 2009

maxi di vybez up inna di Puerto Viejo

Tidigt fodelsedagsfirande i form av weekend-trip till Puerto Viejo i provinsen Limón som ligger vid den karribiska kusten. Denna sida av Costa Rica liknar pa manga satt Jamaica, klimatet ar identiskt (fuktig luft och extrem varme) och majoriteten invanare ar faktisk jamaicaner.

Helgen hade i alla fall allt... forutom somn. Som vanligt ar hojdpunkten listandet av nytt folk. Denna gang kande mig valdigt yo da jag larde kanna tre Joe's. En Joe fran San Fransisco, medskapare till Upper Playground som for ovrigt ar ett grymt street wear marke som alltid samarbetar med de basta graffiti/street art -artisterna, big up. Han var pa semester och reste bara runt i Costa Rica och Panamá. Andra Joe fodd i Kingston, Jamaica uppvaxt i Puerto Viejo, troende rasta med de langsta dreads jag sett och med skona intelligenta tankar om livet. Tredje och sista Joe, ursprungligen fran Panamá men bor sedan fyra ar i Puerto Viejo... enligt honom. Jag borjade tvivla lite nar vi satt och pratade pa stranden klockan fem pa morgonen da tva poliser kommer gaendes emot oss och borjar revisera oss. Enligt poliserna hade han inte en stampel i sitt pass som han borde ha sa det slutade med att de drog med honom och holl honom inlast hos immigrationsverket i tio timmar.




(Videon ar en liten mash up fran Puerto Viejo, artistiskt)

Vad jag alltid ocksa uppskattar som mest ar de otroliga stranderna och den varmande solen. Och om det finns en club sponsrad av Costa Ricas reggaemusiksimperium Rising Sounds alldeles framfor havet med bord pa stranden vet ju alla att det inte kan bli battre. Hogt dunkande reggae blandat med galen dancehall, rastas drickandes Hennessy och rokandes ganja.

Det lilla vi sov denna helg var i nagra av de manga hangmattorna hotellet hade i skuggan... Det ar sahar man njuter av livet allra mest. Och det basta sattet man firar in sina 18 ar i livet.